Tænk sundhed i et holistisk perspektiv

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Der er stort fokus på sundhed i disse år. Det er blevet vigtigere og vigtigere for danskerne at inkorporere sunde vaner og valg i deres livsstil. Dog er der en tendens til, at man fokuserer meget intenst eller udelukkende på, hvad man spiser. Men selvom sund mad er godt brændstof for både krop og sjæl, er det også vigtigt at brede perspektivet endnu mere ud, når det gælder sundhed. 

Vild natur er sundt for sjælen og biodiversiteten

Det er blevet yderst populært at lade haven vokse sig vild og frodig. Det er der god grund til. Ikke alene er det sundt at slippe tøjlerne og lette på præstationspresset og arbejdstimerne, når det gælder havearbejde. Det er også sundt for biodiversiteten og naturen i dit lokalområde. Du kan nemt anlægge en vild have med for eksempel naturengsfrø, der vil give dig smukt, frodigt og vildtvoksende enggræs i haven.

De mange forskellige danske græs- og blomsterarter vil lokke insekter og sommerfugle til din have. Du kan altså både nyde synet af det svirrende liv i din have, samtidig med at du hjælper dine nærmeste omgivelser mod et langt sundere miljø.  

Det er ikke kun mennesker, der kan være sunde

Når man sætter sig for, at ens familie skal begynde en sundhedsrejse, er det faktisk ikke kun forældre og børn, man bør planlægge for. Hjemmets kæledyr kan bestemt også inkluderes i den sunde reform. Har man hund, kan man for eksempel servere hundefoder fra Canagan for den. Dette mærke fokuserer nemlig på høj ernæringsmæssig kvalitet og på de bedste råvarer. 

Med en holistisk tilgang til sundhed kan man nemlig også række ud og inkludere alle dem, man sørger og har ansvar for hver dag. Også de pelsede af slagsen. På denne måde får du en rød tråd i dine sunde handlinger, og du passer godt på husets kæledyr. 

Bliver man, hvad man spiser? 

Det populære udtryk ”man er, hvad man spiser” er for mange måske lidt af en floskel. Ikke desto mindre kan man i sundhedens øjemed godt regne med, at der bestemt er noget om snakken. Når man tænker sundhed i et holistisk perspektiv, handler det derfor heller ikke udelukkende om, hvad man spiser. Det handler også om, hvad man gør. Sundhed er nemlig ikke kun at spise sundt – det er også at huske at motionere regelmæssigt og at tage vare på sig selv, sine medmennesker og sine omgivelser.  

En sund sjæl i et sundt legeme er nemlig den bedste rettesnor for en holistisk tilgang til sundhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.