Gode råd til julemaden: Lav de perfekte brunede kartofler og den perfekte flæskesteg

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Du kan måske allerede dufte stegen fra ovnen og de brunede kartofler, som skal pryde julebordet juleaften – det kan vi i hvert fald. Vi kommer først og fremmest med et råd til, hvordan du sørger for, at din hund eller kat kommer i julestemning, hvorefter vi giver vores bud på, hvordan du får lavet de perfekte brunede kartofler og den perfekte flæskesteg. 

Hvad kan du give din hund eller kat i julen?

Mange tror, at dyrene har godt af at få menneskemad, men er din hund eller kat ikke vant til at få menneskemad, så kan de få rigtig ondt i maven – hvilket både du og dyret sikkert gerne vil undgå. Lad derfor være med at give din hund eller kat rester fra de lækre ovenstående retter, men køb i stedet noget lækkert foder til dem hos Svenska Djurapoteket

Brunede kartofler: How to? 

De fleste – hvis ikke alle – elsker brunede kartofler, men hvordan får du dem brunet til perfektion, så de bliver godt klistret ind i karamelmassen, men stadig ikke bliver for brændte eller overstegte? 

For det første vil vi anbefale, at du altid køber nogle friske, små kartofler, som du koger. Her skal du passe på med ikke at overkoge dem – det vil sige, at de ikke skal have særlig lang tid, når man tænker på deres størrelse. 

Derefter piller du kartoflerne, imens du har strøet lidt sukker og en smørklat på panden. Mange kommer til at tage enten for meget sukker eller for meget smør, da man skal bruge meget mindre, end man regner med. Lad det varme langsomt op – og når massen begynder at brune, så hæld kartoflerne over på panden. 

Flæskesteg: Få sværene helt sprøde

Har du svært ved at få sværene sprøde, så kan vi give dig et lille tip eller to, så du er sikker på, at du juleaften har de perfekte svær – og det lækreste, møre kød. Mange laver nemlig det fejltrin, at de steger den alt for længe, og kødet bliver derfor alt for tørt. 

Sprøde svær kommer, hvis du salter din flæskesteg. Det er en god idé at salte den lidt tid inden, du smider den på grillen eller i ovnen. På den måde kan saltet nå at trække ind i fedtet. Husk, at du skal bruge meget mere salt, end du regner med. Det er den høje saltmængde, som medvirker til, at sværene bliver sprøde. 

Hvis du gerne vil have noget mørt kød, er det en god idé at tilberede den på grillen. En anden mulighed er, at du skal slow-cook kødet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.