Styrk dine madlavningsevner med den bedste køkkenbase

Sponsoreret indhold.

Hvordan bliver du en bedre kok? Du læser op på fagets kundskab og opskrifter. Du arbejder hver dag i køkkenet på at forbedre dine evner og dine smagsløg, så du kan lave den bedste mad med de råvarer, du har for hånden. Ja. Men rammerne omkring din madlavning er mindst lige så nødvendige. Hvis køkkenet pludselig bryder i brand, et vandrør springer, eller hvad nu, hvis indretningen bare er en ulempe, når du skal bage. Og selvfølgelig skal du også have det bedste udstyr, som kan matche dine kvaliteter. Sådan bliver du den bedste kok.

Ingen uheld eller mærkelige lyde

Et køkken i brand eller under vand gør dig ikke til en bedre kok. Det kan måske gøre dig til en bedre brandmand eller Falckredder, når du skal slukke ilden eller fjerne store mængder vand fra køkkenet, men det gør ikke dine kokkefærdigheder bedre. Så for alt i verden undgå de situationer, hvor du ikke længere selv er i kontrol. Få f.eks. installeret en flowmåling, som kan kontrollere, at der intet mystisk sker i dine rørledninger. Desuden giver det en øget viden om, hvorfor vandet eller gassen har problemer med at komme konstant, skulle det være et problem i dit køkken.  

Indretningen spiller en betydelig rolle

Indretningen spiller faktisk en rolle, en betydelig rolle. Et prof køkken er ikke et hyggekøkken, et samtalekøkken, hvor man opholder sig for at sludre. Nej, køkkenet bruges til at producere skønne madoplevelser. Derfor skal det indrettes i det store hele, så komfuret og ovnen passer til stationen, hvor grønt og kød hakkes, og hvor brødet æltes. Ligesom de store bilfabrikker kendte deres funktion ved samlebåndet, kender køkkenansatte deres funktion i køkkenet og endnu vigtigere deres station. På samme måde skal krydderier stilles sådan, at de bliver set – og brugt!

Udstyr, udstyr, udstyr

I tråd med indretningen skal udstyret selvfølgelig være i orden. Her skal man huske på, at madlavningsevnerne altid kommer før udstyret for den gode kok. At du ejer en flot japansk kniv, som kan skære i kødet eller dine fingre så let som ingenting, er fuldstændig ligegyldigt, hvis den ikke bruges til at skabe skøn mad. Udstyret er derfor sekundært, men stadig absolut nødvendigt. Du kan ikke skære tomater med en sløv kniv, du kan ikke finskære kartofler med en skarp kniv, her skal du bruge et mandolinjern. De her redskaber skal der være tjek på, så det gode mad spiller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.