Se her, hvad en god kost kan gøre for dig

Dette indlæg indeholder sponsoreret indhold fra de virksomheder, der linkes til.

Der kan være mange årsager til at ændre dine kostvaner for det bedre. Du kender det helt sikkert. I en stresset hverdag er det oftest nemmest at gå med den enkleste løsning. Det kan være kagen til frokost, frysepizzaen til aftensmad eller isen til dessert – bare fordi. I beslutningsøjeblikket føles det rart – for det smager jo godt. Du får hurtig energi og føler dig på toppen. Men du kender garanteret også følelsen efterfølgende. 

Dit blodsukker bliver sendt på en rutsjebanetur, der resulterer i, at du efter bare en time eller to ikke magter de opgaver, der står for dagen. Måske du udfører opgaverne, men chancen for at det bliver med stort overskud og glæde, den er ret lille. 

Nemt må være billigt, ikke?

Det kan faktisk være godt for din pengepung at ændre nogle af dine kostvaner, således at du får råd til det, du egentlig har lyst til. Det kunne f.eks. være de lækre smykker fra kazuri, du har gået og tænkt på. En anden mulighed er, at du endelig har råd til at tage på en weekendtur, du så længe har gået og tænkt på. Vi har det med at tænke på det på den måde. Det hænger ikke altid sådan sammen.

Når noget er nemt, er vi ofte villige til at betale lidt mere for det – for det forenkler sådan set noget for os. Det kan være en god løsning en gang imellem, når vi har travlt eller lige har lyst til det. Det skal der selvfølgelig være plads til. 

Nemt er ikke altid godt

Problemet er nemlig bare, at det nemme valg ofte er lig med langt færre næringsstoffer for kroppen, der giver os mindre overskud. Mindre lyst til at vælge den sundere løsning. Mindre overskud til at tackle problemerne, der står for døren. Og så ender vi nemt i en negativ spiral, der får os til at vælge en usundere løsning.

Det kan være svært at omlægge hele sin kost, det forstår vi godt. Dog kan du begynde at tage små skridt i hverdagen mod den rigtige løsning. Det kan f.eks. være at tilføje grøntsager til at holde din bøf og bearnaise med selskab på tallerkenen. Kroppen vil takke dig for de ekstra vitaminer og mineraler, den har behov for. Eller hvad med at starte dagen med et skud ingefær, der kan booste dit immunforsvar, så du er mere tolerant over for hverdagen?

Mulighederne er mange. Sandheden er, at det ikke er nemt – men med små skridt ad gangen bliver det nemmere at foretage betydningsfulde ændringer. Og det vil din krop takke dig for.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.