Derfor skal du spise masser af bær

Dette indlæg indeholder sponsoreret indhold fra de virksomheder, der linkes til.

I en travl hverdag, hvor vi skal have styr på det hele, sættes vi under pres. Først mærker vi trætheden i kroppen, fordi vi simpelthen ikke orker de kommende opgaver. Men de mange bolde i luften, opgaver der skal løses og det, der lige skal fikses, sætter også vores mentale helbred på prøve. Og psykisk stress presser vores immunforsvar i stor grad. Derfor er det vigtigt, at vi passer godt på os selv. 

Den absolut bedste måde, vi kan kæmpe imod på, er ved at styrke immunforsvaret, så vi er bedre rustet til at kunne håndtere det psykiske pres, der ser ud til at snige sig ind alle vegne fra.
Som en ekstra beskyttelse kan du altid benytte dig af genanvendelig mundbind, så du er bedre rustet til at modstå sygdom.

Spis strategisk

De fleste af os ved, at C-vitamin styrker vores immunforsvar. Det er også helt rigtigt. Vitamin C er den vigtigste komponent i et stærkt immunforsvar. Generelt set indeholder frugt og grønt så mange mikroskopiske plantestoffer, der bidrager til almindelig sundhed. Dog findes der madvarer, der kan gøre mere for os. En af de madvarer, der for alvor er frugternes svar på Superman, er bær. Gerne bær med en blå farve – det er der nemlig en helt særlig årsag til. 

En stor del af deres farve er nemlig fra et stof, der kaldes anthocyaniner. Det er ikke et hvilket som helst stof. Det er nemlig et stof, der kan styrke din hjerne og hukommelse. Der findes et studie, der på udmærket vis har påvist dette. 

En række skolebørn blev delt op i to grupper. Den ene gruppe fik en smoothie sprængfyldt med bær, mens den anden gruppe fik en placebo-smoothie. Herefter fik alle elever en række ord, de skulle huske. Tre timer senere kom det slående resultat. Den gruppe af skoleelever, der havde fået en smoothie, der bugnede med anthocyaniner, kunne huske ordene betydeligt bedre end de elever, der havde fået en placebo-smoothie. 

Håndtér din hverdag med overskud

Hvis vi overfører ovenstående viden til din hverdag, kan det indikere, at din hjerne potentielt kan fungere bedre, hvis du lige har drukket en solbærsmoothie eller krydret den kedelige A38 med en håndfuld friske blåbær. Ikke nok med, at du formentlig vil have en stærkere hjerne, du gør naturligvis også dit immunforsvar en stor tjeneste. Dette kan bidrage til en sundere livsstil, bedre hjernefunktioner og gøre dig mere resistent mod diverse sygdomme. 

Varier gerne med forskellige bær, så dine vaner ikke bliver ensformige. Forskerne peger dog på, at det især er de blå bær, der er kraftfulde.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.