Når det skal være ekstra fint, så disk op med kongeligt porcelæn

Dette indlæg indeholder sponsoreret indhold fra de virksomheder, der linkes til.

Hvis du er ude på at imponere dine gæster, og mangler du lige prikken over i’et til at toppe den nænsomt tilberedte treretters menu og den dyre bourgogne, der slænger sig i vinglassene, så skal du selvfølgelig have skaffet dig et sæt kongeligt porcelæn.

Vil du sikkert i havn for så vidt angår kaffe- og spisestel, er det hæderkronede Royal Copenhagen din ”go to”. Mærket behøver ikke den store introduktion, men alligevel vil vi gerne fortælle en lille smule om den kendte, danske porcelænsfabrikant.

Grundlagt i 1775 er Royal Copenhagen ikke blot Danmarks ældste virksomhed, men også en af verdens ældste. Man har til enhver tid været tro mod den oprindelige produktlinje, og derfor står brandet rigtig stærkt i folks bevidsthed den dag i dag.

I nyere tid er ejerskabet af Royal Copenhagen blevet overtaget af Fiskars. Et ligeledes meget gammelt selskab, der har sine rødder og sin base i Finland.

Vidt og bredt er det danske brand kendt for sit design, der pryder deres porcelæn, der selvfølgelig er lavet i høj kvalitet.

Den hvide grundfarve suppleret med den flotte, lyseblå farve er ikke til at tage fejl af, og har vundet folks hjerter overalt i generationer. Ikke så få er således også blevet samlere af Royal Copenhagen-stel. Det er ikke svært at forstå hvorfor.

Det er dog hverken nemt eller billigt at få fingrene i alle stel fra Royal Copenhagen. Ikke nok med at de tilbyder utallige stel, har de også et hav af forskellige dele i hver samling. Heriblandt kan nævnes sukkerskåle, smørkopper, asietter og meget mere.

Derudover produceres mange af stellene ikke længere, og derfor kan de ikke fås i butikkerne. De er blevet samleobjekter, som kun de mest dedikerede samlere går efter. Heldigvis er der mange steder på internettet, hvor folk har mulighed for at købe og sælge deres gamle stel. Og deriblandt er der altså en mulighed for at finde lige præcis det, du søger.

Gennem tiden har Royal Copenhagen udfordret deres egne normer. Kvaliteten er der ikke blevet gået på kompromis med, men designet er der blevet eksperimenteret med gennem firmaets lange levetid.

Derfor er det muligt at finde stel dekoreret med fasaner, stel, hvor den klassiske blå farve er udskiftet med andre, og du finder sågar også jule-udgaver af kaffe- eller spisestel, hvor julemanden er afbilledet.

Således er der altså Royal Copenhagen-stel til de fleste smage. Og derfor kan du helt sikkert også finde noget stel, der kan imponere dine gæster og få dem til at føle sig en smule mere royale – om ikke andet, så bare for en aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.