Inspiration til middag i sofaen

Middagsselskaber hører til ved spisebordet. Forkert! Du kan sagtens invitere til middag i sofaen og få en sjov aften ud af det. I denne oversigt kan du få inspiration til den helt rette menu.

Hvorfor invitere til middag i sofaen?

Middag i sofaen er en sjov og anderledes måde at holde et middagsselskab på. Det tager meget af formaliteten og højtideligheden, som nogle gange kan ramme et middagsselskab. I sofaen kan folk finde sig til rette, læne sig lidt tilbage og hele samtalen bliver naturligt mere afslappet som resultat. Det eneste du har brug for, er et rundt sofabord til dagligstuen. Desuden er det et perfekt sted at spise, hvis I er samlet for at se en begivenhed i TV, som det så er MGP, sport eller jeres yndlingsserie.

Den rette menu

Når du skal holde middagsselskab i sofaen, skal du tænke lidt anderledes end når du holder et traditionelt selskab ved spisebordet. Et sofabord er meget lavere end et spisebord, så tallerkenen kan ikke stå på bordet, da det kan være ubehageligt for gæsten at skulle sidde foroverbøjet for at spise. I stedet bør menuen bestå af småretter, som kan spises med en gaffel. Den anden hånd bruges til at holde tallerkenen, så gæsten kan læne sig tilbage i sofaen.

Fingermad på den enkle måde

Det gode ved småretter er, at du kan have stor variation i menuen. Det betyder, at gæsten ikke kommer til at kede sig med de samme tre ting på menuen. Du kan forbedrede disse retter i forvejen og have en blanding af kolde og varme retter. Det betyder, at der er færre retter, som skal forberedes i sidste sekund. Du kan have fingermad – f.eks. sushi eller asiatiske ruller – som gæsterne nemt kan håndtere med fingrene eller spisepinde. Så skal det nok blive en sjov og hyggelig aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.